servicii

Serviciul de expertiză
psihologică judiciară

Ești parte dintr-un proces și ai nevoie de o expertiză psihologică? Nu știi care psiholog are dreptul de a realiza expertize psihologice judiciare?

Serviciul de evaluare
psihologică

Copilul tău nu vorbește ca ceilalți copii din parc? Nu-ți răspunde când îl strigi? Ți se pare că nu se uită la tine când vorbești cu el? – Evaluarea psihologică te va ajuta să vezi dacă există o întârziere de dezvoltare la copilul tău.

Traversezi o perioadă foarte dificilă la locul de muncă sau în relația de cuplu/de familie? Simți că nimeni nu te ascultă? Că nimeni nu te înțelege? Că nici tu nu te mai înțelegi? Nu mai știi ce vrei, ce-ți dorești? Nimic nu te mai împlinește, nu te mai face fericit? – Evaluarea psihologică te va ajuta să-ți găsești calea pe care simți că ai pierdut-o.

Orice demers de consiliere sau de psihoterapie începe cu un proces de evaluare psihologică.  Pe parcursul evaluării psihologice se strâng informaţiile despre client, a căror analiză şi organizare conduc la emiterea ipotezelor diagnostice şi apoi la obiectivele intervenţiei terapeutice.

Serviciul de consiliere
psihologică

Orice intervenție psihologică urmează unei evaluări psihologice în care s-au identificat factorii psihologici care mențin problemele de ordin psihologic ale pacienților.

În consilierea psihologică psihologul clinician controlează factorii psihologici implicați în menținerea problemelor copilului/adultului.

Consilierea psihologică este primul pas în intervenția psihologică pentru rezolvarea problemelor de ordin psihologic. În cazul în care pacientul nu reușește să controleze factorii de ordin psihologic, următorul pas este psihoterapia în care se urmărește modificarea factorilor psihologici implicați în menținerea problemei.

Serviciul de intervenție psihopedagogică specială/ logopedie

În momentul în care până în vârsta de 3 ani există întârziere în dezvoltarea limbajului copilului, este bine ca părintele să apeleze la un specialist în domeniu. Din practică am observat că majoritatea părinților sunt încurajați să aștepte până ce copilul are 4-5 ani pentru a observa dacă acesta nu reușește de unul singur să achiziționeze limbajul. Studiile în domeniu arată că o parte dintre copii care dezvoltă mai târziu decât în mod obișnuit limbajul nu prezintă întârziere de vorbire sau limbaj. O altă parte însă dintre copiii care au întârzieri de limbaj timpurii se pot confrunta, dacă  nu sunt stimulați, cu urmări cognitive, sociale și afective complexe. Din acest motiv sugerăm evaluarea psihologică și psihopedagogică timpurie și intervenția psihopedagogică/logopedie timpurie, de dinainte de vârsta de 3 ani în cazurile cu întârziere de dezvoltare a limbajului.

În cadrul ședințelor de intervenție psihpedagogică/logopedie psihologul orientează demersul recuperator spre achizițiile care lipsesc în dezvoltarea copilului, adecvate vârstei acestuia. O stimulare corespunzătoare și timpurie este definitorie în recuperarea întârzierii în sfera limbajului.

CONTACT

Cu ce te putem ajuta

Psihologia clinica studiaza si intervine asupra factorilor psihologici cu relevanta pentru starile de sanatate si de boala. Se recunosc trei trepte profesionale (niveluri) de specializare in psihologia clinica, accesibile doar licentiatilor in psihologie